Foto: Rigazoo.lv

Kurzemes rajona tiesa Ventspilī piespriedusi piecus mēnešus un 15 dienas ilgu nosacītu cietumsodu vīrietim, kurš nolaupīja kādas sievietes vīru, cerot panākt laulības šķiršanu, lai pats varētu veidot attiecības ar šo sievieti, izriet no publiski pieejamajā anonimizētā tiesas sprieduma.

Tajā norādīts, ka notiesātais vīrietis kopā ar četriem nenoskaidrotiem vīriešiem ieradās pie cietušā, ar kura sievu notiesātajam bija ārpuslaulības attiecības. Vīrieša mērķis bija iebiedēt vīru, lai tas šķirtu savu laulību.

Spriedumā skaidrots, ka, sievas pamudināts, vīrietis izgāja laukā, kur notiesātais stādījās priekšā kā sievas mīļākais.

Cietušais, saskatot draudus savai drošībai, nolēma doties atpakaļ mājā, taču notiesātais iebelza cietušajam pa pakausi, bet pārējie niknie vīri ar rokām un kājām zvetēja vīrieti līdz tas vairs nespēja pretoties. Tad viņi ievietoja cietušo automašīnas aizmugurējā sēdeklī un devās prom.

Noziedznieku gala mērķis bija meža masīvs, taču, lai cietušo iebiedētu, noziedznieki brauciena laikā skaļi apsprieda dažādus veidus, kā "tikt vaļā" no vīrieša.

Piemēram, tika apsvērta doma viņu noslīcināt jūrā, bet citam grupas dalībniekam radās doma piesiet vīrieti pie mašīnas, liekot viņam skriet tai nopakaļus.

Lai akcentētu draudu nopietnību, kādā brīdī pa mašīnas logu tika izdarīts šāviens no pistolei līdzīga priekšmeta.

Brauciena laikā, protams, neiztika bez fiziskas iespaidošanas, proti, noziedznieki laiku pa laikam iedunkāja piekrāpto vīrieti.

Nonākuši galapunktā, noziedznieki apturēja mašīnu un turpināja sist vīrieti, bet viņam kādā brīdī izdevās no gūstītājiem tikt vaļā un ieskriet mežā.

Bez nosacītā cietumsoda vīrietim arī noteikts gadu ilgs pārbaudes laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!