Foto: Valsts policija
"Viņas pazušana bija negaidīta. Pēdējā laikā nekas neliecināja, ka ir sūdīgi. Viņai bija pēcdzemdību depresija, ko diagnosticēja ārsti. Regulāri dzēra zāles, tāpēc likās, ka šobrīd ir labi," par sievas Annas Jansones pazušanu kopā ar meitiņu, ko 2. novembrī atrada mirušu, portālam "Delfi" saka Annas vīrs.

Jau vēstīts, ka policija meklēja bezvēsts pazudušo Annu Jansoni un viņas pāris mēnešus veco meitu Luīzi. Ceturtdien Valsts policija mežā Jelgavas novada Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā tika atrasts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis.

Juris stāsta, ka viņi ar Annu ir pazīstami 15 gadus un pēdējos piecus ir precējušies. Ģimenē auga divi bērni. Vecākajam – pieci gadi. Luīzei bija četri ar pusi mēneši.

Anna cīnījusies ar pēcdzemdību depresiju, un no mājām prom gājusi arī iepriekš – pirms dažiem mēnešiem aizgājusi bez bērniem. Ar mērķi izdarīt pašnāvību.

Kā stāsta viņas vīrs Juris, sieva apmeklējusi ārstus, dzērusi recepšu medikamentus pēcdzemdību depresijas ārstēšanai.

Annas vīrs stāsta, ka policijas publicētais attēls ar Annu ir uzņemts vasarā, un tagad sieva izskatās citādāk – zaudējusi daudzus kilogramus, kļuvusi krietni kalsnāka.

"Izmeklēšanas nolūkos policija atņēma datorus un telefonu. Man pat no bēbīša nav nevienas bildes," portālam "Delfi" pauda Juris.

"Par drēbēm runājot – pelēkais mētelis droši vien viņai bija līdzi, jo tas nav mājās, bet iespējams, ka paņēmusi vēl kādas drēbes līdz, varbūt melnu motociklistu jaku. Esmu diezgan drošs, ka viņa paņēmusi sarkanu mugursomu. Vairāk nezinu, bet iespējams, ir paņemtas vēl kādas citas, viņai netipiskas drēbes," stāsta vīrs.

Vaicāts par sievas hobijiem, Juris norāda, ka Annai patika pavadīt laiku ar ģimeni, apspriest jaunumus, braukt uz atpūtas mājām, viesnīcām un piknikiem.

Jau vēstīts, ka saistībā ar bērna nāvi ir uzsākts kriminālprocess, un policija turpina meklēt bērna māti.

Pēc policijai pieejamās informācijas, sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!