Foto: DELFI
Piektdien, 17. novembrī, Rēzeknē pie veikala "KSenukai" nošauts uzņēmuma "Lūsēni" vadītājs Andris Ļubka, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmumā.

Kā "Delfi" pauda uzņēmuma pārstāvis Edvīns Dzenis, Ļubka nogalināts ar pieciem šāvieniem. Šobrīd viņa ķermenis joprojām atrodas uz zemes.

Valsts policija (VP) portālam "Delfi" apstiprināja, ka Rēzeknē nošauts cilvēks, taču plašāku informāciju solījās sniegt vēlāk.

Aģentūra LETA vēsta, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā pastāstīts: piektdien pulksten 13.57 saņemts izsaukums uz negadījuma vietu Rēzeknē, uz kuru nekavējoties ieradās mediķu brigāde. Notikuma vietā, mediķiem izmeklējot cietušo, tika konstatēta cietušās personas nāve no traumām.

Dienestā neprecizēja traumu gūšanas apstākļus.

Tikmēr Rēzeknē aculiecinieki ziņojuši par šaušanas skaņām pie tirdzniecības centra, vēsta LETA.

Pēc "Lursoft" datiem 1995. gadā reģistrētā SIA "Lūsēni", kas kā darbības veidus norādījusi zāģēšanu, ēvēlēsanu un impregnēšanu, kā arī ar finiera lokšņu un koka paneļu ražošanu, 100% īpašnieks ir 1963. gadā dzimušais A.Ļubka. Viņš bijis arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

2022. gadā uzņēmums "Lūsēni" strādāja ar 18 529 485 eiro apgrozījumu un 7 138 909 eiro peļņu. 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 13 128 010 eiro, bet peļņa – 3 195 149 eiro.

Ļubka arī bija dalībnieks mednieku klubos "Snaiperi" un "Ziķeri", kā arī nodibinājumā "Mežvidu līnis" un "Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienībā".

2021. gadā viņš kandidēja pašvaldības vēlēšanās Ludzas novadā no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta, kā arī tika ievēlēts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!