Foto: DELFI

"Es ceru, ka savā praksē nekad neko tādu vairs neredzēšu," kļūstot emocionāla, tiesā liecināja veterinārārste, kas bijusi klāt zirga eitanāzijas laikā Jelgavas novadā. Zirgs vārdā Palmēra cieta no hroniskas saslimšanas – limfangīta, un tam bija nepieciešama aprūpe katru dienu. Eitanāzijas dienā Palmēras īpašniece devās svētceļojumā.

Saistībā ar tiesneša maiņu tiesas sēde par cietsirdīgu izturēšanos pret zirgu pēc vairāk nekā pus gada tiek skatīta no jauna.

Gluži kā iepriekš, arī šoreiz apsūdzētā Olvija Paukšte savu vainu neatzīst un sev inkriminētos jēdzienus neizprot. Viņa apsūdzēta pēc Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas – cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu.

Pirmā sēde notika pērn jūnija sākumā Zemgales rajona tiesā. Portāls “Delfi” aprakstīja šo gadījumu, kurā Jelgavas pusē zirgs Palmēra nomira no saasinātām veselības problēmām, kuras netika risinātas. Kamēr zirgs slimoja un strauji zaudēja svaru, tā īpašniece Olvija Paukšte devusies svētceļojumā. Pēc tam Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) klātbūtnē zirgam tika veikta eitanāzija.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!