Foto: Shutterstock

Par ātro kredītu miljonāru dēvētajam Aigaram Kesenfeldam pastarpināti piederošais kredītu uzņēmums SIA "Extra Credit" zaudējis tiesā strīdā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC), jo Senāts atteicies sākt kasācijas tiesvedību par 90 000 eiro sodu, kas uzņēmumam uzlikts par sevišķi smagu pārkāpumu – iespaidīgas kredīta pagarināšanas maksas pieprasīšanu. Kopumā patērētāji "Extra Credit" pakalpojumu, kas tika nosaukts arī par "ātrās maksātspējas vērtēšanas komisiju", izmantoja 78 133 reizes, samaksājot par to 2,47 miljonus eiro.

Senāts lēmumā norādīja, ka "Extra Credit" rīcības brīvību ierobežo Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma normas – pienākums īstenot komercpraksi tā, lai komercprakse būtu godīga, tostarp būtu profesionālajai rūpībai atbilstoša.

Tiesa ir pārbaudījusi faktiskos apstākļus – kredītu izsniegšanas un atmaksas kārtību, kāda tā ir noformēta dokumentos un kā tā izpaudās praksē, – un no tiem izdarījusi secinājumu, ka minētajā tiesību normā paredzētie ierobežojumi ir piemērojami arī šajā lietā un ka faktiski "Extra Credit" īstenotajā komercpraksē tie ir pārkāpti, atzina Senāts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!