Foto: F64

Iekšējās drošības birojs Austrumlatgales prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts robežsardzes koledžas kadetu par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu kādai privātpersonai, portālu "Delfi" informēja Iekšējais drošības birojs (IDB).

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Valsts robežsardzes koledžas kadets ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika veica huligānismu – atrodoties publiskā pasākumā, amatpersona traucēja sabiedrisko mieru un vērsās pret kādu privātpersonu, kurai izdarīja vairākus sitienus pa ķermeni, tādējādi nodarot vidēja smaguma miesas bojājumus.

Kadetam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas izdarīto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 231. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!