Šā gada 10.jūnija vakarā Berga bazāra teritorijā apsardzes firmas "Falck" apsargs nodarījis miesas bojājumus nepilngadīgam jaunietim, šodien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
15 gadu vecajam Ivo mediķi konstatējuši pārsistu bungādiņu un sasistu degunu. Par notikušo ir sašutis cietušā tēvs Raitis Rudovičs, savukārt "Falck" Iekšējās drošības un kvalitātes vadības departamenta vadītājs Andis Skrīvers skaidrojis, ka pusaudzis privātā teritorijā trokšņaini uzvedies.

Valsts policijā turpinās negadījuma cēloņu noskaidrošana, informē NRA.

Kā laikrakstu informējis Rudovičs, Ivo vasaras sezonā strādājot dzīvokļu remonta darbos. Kopā ar draugiem Ivo bija iegādājies sarkanu krāsu, kuru bija paredzēts izmantot remontam, bet, tā kā incidenta dienā viņiem neesot bijis jāstrādā, viņš kopā ar draugu sēdējis Berga bazārā un sarkano krāsu no flakona smidzinājis uz saviem gaišajiem apaviem. Krāsa nokļuvusi arī uz asfalta.

"Apsargi esot pienākuši klāt un sacījuši, lai puiši iet projām. Taču, kad Ivo ar draugu devās projām, apsargs pamanījis krāsas flakonu, kas viņiem bija rokās, kaut ko uzkliedzis un skrējis zēniem pakaļ. Puišu pirmā reakcija bijusi bailes, tāpēc viņi bēguši, taču, kad noskrieti bija 15 metri, Ivo apstājies un sacījis, ka viņš vairs nebēgšot," stāsta cietušā tēvs.

Aizturēšanas brīdī sargs esot iesitis Ivo pa galvu, pēc tam pa žokli un ausi, tad ievilcis zēnu apsardzes telpās, kur, pēc Ivo sacītā, viņu spārdījuši. Vēlāk Ivo aizveduši nomazgāties, taču arī brīdī, kad Rudovičs ieraudzīja savu dēlu, viņam tecējušas asinis. Cietušā tēvs notikuma vietā ieradies nekavējoties, uzzinot par notikušo, taču pie dēla sākotnēji nav ielaists.

Ivo pastāstījis, ka no apsarga sitieniem viņš vairākas reizes esot zaudējis samaņu. Ejot projām no incidenta vietas, Rudovičs dzirdējis, kā "Falck" apsargs draudējis zēnam viņu nosist, ja viņš vēl kādam stāstīšot par notikušo.

Kā norāda Rudovičs, "Falck" apsargs, kurš aizskāris viņa dēlu, atteicies nosaukt savu vārdu.

Medicīniskajā apskatē Ivo konstatēja pārsistu bungādiņu un sasistu degunu. Zēnam ir nozīmēta ārstēšanās.

Cietušā tēvs ticies ar "Falck" valdes priekšsēdētāju Valdi Purvinski, kurš apliecināja savu gribu atrast vainīgo, sodīt to un rakstiski atvainoties par incidentu. Taču solītais palicis tikai vārdi, jo vēlāk Skrīveris informējis, ka šo darbinieku nevarot atrast, jo viņš esot aizbraucis pie vecākiem.

NRA Skrīveris atzina, ka no apsardzes darbinieku puses tas nav bijis korekti, ka tēvs netika ielaists pie sava aizturētā dēla. "Taču, ja pusaudzim ir 14 - 15 gadu, ir grūti noteikt viņa īsto vecumu. Arī Ivo aizturēšanas brīdī neminēja savu vecumu. Apsargi jauniešus no Berga bazāra dzina prom, jo viņi tur skaļi uzvedās, turklāt apsardzes darbinieki pamanīja krāsas flakoniņu, ar kuru bija notraipīts sols un flīzītes. Uz sienas ir arī sarkans pēdas nospiedums, taču ekspertīzē vēl tiks noskaidrots, vai šo nospiedumu atstājuši šie jaunieši," pastāstīja "Falck" pārstāvis.

"Visi mēs esam bijuši bērni un darījuši nedarbus. Vai tiešām tiesiskā valstī bērnus par jebkuru niecīgu pārkāpumu skolā, uz ielas vai sadzīvē nevalstiska apsardzes firma patvaļīgi, bez vecāku atļaujas, drīkst aizturēt, momentā sodīt, rīkoties tā, ka līst bērnu asinis? Un kur šajā brīdī ir tavs bērns?" retoriski vaicā Rudovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!