Otrdien vakarā Rīgā par narkotiku nelikumīgu iegādi un glabāšanu aizturēts 42 gadus vecais iepriekš vairākkārt sodītais Vladimirs Mitrēvičs ar iesauku Podsolnuhs (Saulespuķe).
Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā pastāstīja, ka VP rīcībā jau kopš pērnā gada oktobra bija informācija par kādu vīrieti vārdā Vladimirs, kurš nodarbojas ar narkotiku nelegālu iegādi, glabāšanu un lietošanu. Pēc šīs informācijas apstiprināšanās, sadarbojoties vairākām VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) struktūrvienībām, otrdien īsi pirms plkst.21 Rīgā, Pētersalas ielas un Ganību dambja krustojumā, aizturēja automašīnu "Mercedes Benz", kurā atradās Podsolnuhs un divi viņa paziņas.

Automašīnā policijas darbinieki atrada magoņu salmus, kuru svaru šobrīd vēl precizē, 5,2 mililitrus magoņu salmu koncentrāta un 6,3 mililitrus jēlopija šķīduma.

Mitrēvičs ir krimināla autoritāte un jau agrāk vairākkārt sodīts - 1982.gadā par huligānismu un atklātu zādzību, 1997.gadā par izvarošanu, huligānismu un automašīnas zādzību un 1999.gadā par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, 1994.gadā viņš aizturēts arī Francijā.

BNS arhīvs liecina, ka 2000.gadā par uzņēmēja Jefima Gelmana dēla nolaupīšanu Mitrēvičam piespriests nosacīts piecu gadu cietumsods ar triju gadu pārbaudes laiku.

Pret Mitrēviču trešdien ierosināta krimināllieta par narkotiku vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, krimināllikums par to paredz brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz septiņiem gadiem. Podsolnuhs ievietots īslaicīgas aizturēšanas izolatorā, policija turpina noskaidrot citus iespējamos aizturētā līdzdalībniekus.

Pie automašīnas stūres sēdējušajam vīrietim likumsargi pēc aizturēšanas konfiscēja viltotu autovadītāja apliecību, vēlāk policija noskaidroja, ka tas ir 1963.gadā dzimušais Gruzijas pilsonis Hvičs, kurš iepriekš tiesāts Krievijā, 2000.gadā par dokumentu viltošanu arī Latvijā un šobrīd valstī uzturas nelegāli. Šobrīd policija lemj par viņam piemērojamo drošības līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!