Aizdomās par gandrīz kilograma metamfetamīna kontrabandu šīs nedēļas sākumā Latvijas un Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas uz robežas aizturējušas divus Lietuvas pilsoņus.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka aizdomās par 983,68 gramu narkotisko vielu kontrabandu aizturētie 1941.gadā dzimušais Rimvids un 1971.gadā dzimušais Mantass, pēc kaimiņvalsts likumsargu ziņām, ir kāda organizēta grupējuma dalībnieki, kuri saistīti ar smagu noziegumu izdarīšanu.

Policijā informēja, ka 18.augustā Bauskas rajona Skaistkalnes robežpārejas punktā abi vīrieši aizturēti, piedaloties Latvijas un Lietuvas organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem un pretterorisma vienībai "Omega", kā arī Valsts robežsardzes darbiniekiem.

Latvijas likumsargu redzeslokā abi vīrieši nonākuši šā gada pirmajā pusē, kad starp abām valstīm tika izstrādāta sadarbība cīņai ar narkotisko vielu kontrabandu.

Vakar abiem Lietuvas pilsoņiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Viņi nogādāti Centrālcietumā. Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas - par kontrabandu organizētā grupā. Atsavināto narkotiku tirgus vērtība svārstās no 10 000 līdz 12 000 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!