Cēsu rajona Raiskuma pagastā mežā pie upes lašu nārsta vietā Valmieras reģionālās vides pārvaldes inspektors iešāvis kājā kādam maluzvejniekam. Negadījums noticis vienu kilometru no autoceļa Lenči - Vaidava mežā netālu no Strīķupes.
1954.gadā dzimušais šāvējs Uldis L. izmantojis 9 milimetru kalibra Makarova sistēmas pistoli. 1973.gadā dzimušais cietušais Vaidavas pagasta iedzīvotājs Aldis N. ievietots Cēsu rajona slimnīcā.

Cēsu policijā BNS informēja, ka vides inspektors paskaidrojumā rakstījis, ka kopā ar kādu ārrindas zemessargu bijuši zivju nārsta aizsadzības reidā Strīķupē. Tur atraduši lašu berzes vietu, noslēpušies un gaidījuši maluzvejniekus.

Pēc kāda laika inspektors pamanījis, ka divi vīri ar makšķerēm brien pa upi. Uldis L. uzsaucis vīriem, lai apstājas. Vīrieši nav klausījuši un turpinājuši nākt uz vides inspektora pusi. Uldis L., juties apdraudēts, divas reizes izšāvis gaisā un pēc tam šāvis vīru virzienā.

Reidā līdzpaņemtais ārrindas zemessargs nav varējis liecināt par notikušo, jo atradies slēpnī pie upes otrā krastā.

Policijā arī informēja, ka abi iespējamie maluzvejnieki bija alkohola reibumā. Nesašautais pamanījies aizbēgt, bet Aldim N. slimnīcā veikta operācija lodes izņemšanai. Pie abiem vīriem tika atrastas tikai parastas makšķeres.

Policija turpina noskaidrot lietas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!