Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa kriminālajai autoritātei Jānim Kaļvam ar iesauku Klops trešdien par cilvēka sabraukšanu dzērumā un notikuma vietas pamešanu piesprieda trīs gadus ieslodzījuma atklāta tipa cietumā. Tas ir mazāks sods nekā prokurores Allas Ignatjevas pieprasītie četri gadi cietumā.
Saskaņā ar tiesas spriedumu Klopam arī uz četriem gadiem atņemtas auto vadītāja tiesības, kā arī jāsedz cietušajam radušies zaudējumi vairāk nekā 2000 latu apjomā. Par Klopam inkriminētajiem pārkāpumiem tiesa varēja piespriest līdz 15 gadiem cietumā.

Šo tiesas spriedumu Klopam ir tiesības pārsūdzēt 10 dienu laikā. Kaļvas advokāts pēc sprieduma nolasīšanas žurnālistiem sacīja, ka vēl nav zināms, vai spriedumu pārsūdzēs.

Pierādījumu trūkuma dēļ tiesa nepierādīja Klopa vainu pēc krimināllikuma panta par cietušā atstāšanu bez palīdzības. Klops liecinājis, ka nav zinājis par to, ka sabraucis cilvēku, tādēļ arī nav apstājies un sniedzis palīdzību cietušajam.

Viņš teicis, ka sadursmes brīdī skatījies atpakaļskata spogulī un sajutis tikai sitienu. Tā kā viņš nodomājis, ka sadūries ar citu auto, Klops nav apstājies.

Viņš arī bildis, ja būtu zinājis par cilvēka sabraukšanu, viņš noteikti būtu apstājies.

BNS jau ziņoja, ka Klops šā gada oktobra sākumā dzērumā Pļavniekos ar automašīnu "Lincoln Town Car" uzbrauca vīrietim, kurš gar ceļa malu stūma velosipēdu. Pēc sadursmes Kaļva neziņojot asizbrauca, bet jau drīz policija viņu aizturēja Vecrīgā. Aizturot Kaļvu, viņa asinīs tika konstatētas 1,53 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!