Rīgas apgabaltiesā trešdien kukuļa izspiešanā apsūdzētā bijušā prokurora Staņislava Nazarova krimināllietā cietušais bijušais policists Jurijs Kreslovs pieprasīja atrast kratīšanā atņemto seifu, savukārt liecināt uzaicinātais prokurors Juris Stepanovs taisnojās par Kreslovam neatdoto policista žetonu.
Ģenerālprokuratūras prokurora Jurija Stepanova uzraudzībā atrodas krimināllieta par Normunda Rijkura slepkavību, kuras ietvaros nopratināts arī Kreslovs, un lieta pret viņu vēl nav izbeigta. Pēc prokurora Stepanova stāstījuma par Kreslova mātes dzīvoklī notikušo kratīšanu, cietušais vēlreiz uzdeva līdz šim jau vairākkārt vaicāto jautājumu: "Kur ir mans seifs?" Prokurors Stepanovs norādīja, ka patiešām apskatīti divi seifi un viens no tiem atdots Kreslovam, bet viņam neesot informācijas par otra seifa atrašanās vietu.

Stepanovs arī atzina, ka neesot atdevis Kreslovam policista žetonu, jo "tas jānēsā policistam, nevis pensionāram". Prokurors atklājis, ka viens žetona numurs ir gan bijušā policista, gan tagad strādājošam policistam. Stepanovs stāstīja, ka abi žetoni pārbaudīti ķīmiskajā ekspertīzē un secināts, ka tie abi ir viltoti.

Tiesas sēde turpināsies ceturtdien, kad paredzēts uzklausīt virsprokurori Dagmāru Ušči un divus piespiedu kārtā uz tiesu nogādātus lieciniekus.

Tiesa līdz šim jau izskatījusi visas apsūdzības epizodes un pārbaudījusi lietas materiālus. Lietu sāka izskatīt februāra beigās.

Nazarovs apsūdzēts gan par revolvera un 294 patronu nelikumīgu glabāšanu, gan kukuļa izspiešanā, gan par nepatiesas informācijas izplatīšanas organizēšanu, gan arī par amatpersonas bezdarbību, jo vairākās krimināllietās apmēram septiņus gadus neesot veicis nekādas izmeklēšanas darbības un tā vairāki smagi noziegumi neesot atklāti.

Krimināllikums par katru no Nazarovam inkriminētajiem noziegumiem paredz brīvības atņemšanu no trim līdz piecpadsmit gadiem.

Savukārt viņa līdztiesājamais Genādijs Špikovs apsūdzēts kukuļošanas starpniecībā, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Līdz šim Nazarovs atteicies sniegt liecības, uzsverot, ka to darīs pēc visu liecinieku nopratināšanas.

Prokurors Nazarovs izmeklēja vairākas "skaļās lietas", to vidū uzņēmēja Daiņa Peimaņa slepkavības lietu un bijušās Privatizācijas aģentūras darbinieces Ilonas Skadiņas slepkavības krimināllietu. Viņš bija prokurors arī uzņēmēja Māra Millera slepkavības mēģinājuma krimināllietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!