Daugavpils rajona Višķu pagastā pēc ugunsgrēka pagājušajā nedēļā netālu no degušās mājas atrasti divi metāla konteineri ar cigaretēm apmēram 250 tūkstošu latu vērtībā.
Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja Latgales reģionālās daļas priekšnieks Nikolajs Kazenko pastāstīja, ka šādos metāla konteineros glabā preces kuģos un ostās. Konteineram esot apmēram 80 kubikmetru tilpums. Kazenko rīcībā esot informācija, ka Rīgas ostā tukšus kravas konteinerus varot brīvi nopirkt par 600 dolāriem.

Patlaban tiek skaidrota gan cigarešu, gan arī abu konteineru izcelsme. Policija esot fiksējusi konteineru numurus un meklē, no kuras ostas tie nāk. Konteiners ir pārvadājams ar kravas vilcēju. Pagaidām neesot zināms, no kurienes un uz kurieni kontrabanda vesta.

Cigaretes atraduši ugunsdzēsēji. Vienīgais policijai zināmais cilvēks, kurš varētu būt saistīts ar minēto kontrabandu vai varētu sniegt informāciju, sadedzis ugunsgrēkā. Viņš bijis agrāk sodīts.

Kazenko teica, ka cigaretes esot bijušas bez akcīzes markām, taču augstas kvalitātes. Viņš pieļauj, ka Višķu pagastā bijusi kontrabandas pārkraušanas bāze, no kurienes prece vesta tālāk. Visticamāk, cigaretes vestas no vai arī uz Krieviju tranzītā caur Latviju, taču nenoskaidrotu iemeslu dēļ palikušas šeit.

Netālu dzīvojošie esot redzējuši vairākus jaunus cilvēkus braucam uz šīm mājām, tomēr precīzāku ziņu neesot. Krimināllieta pagaidām nav ierosināta, to policija darīs, kad atradīs cigarešu īpašnieku.

Pašreiz kontrabanda nogādāta Valsts ieņēmumu dienesta muitas noliktavā.

Svētdien atrastajos konteineros glabājās LM un "Marlboro" cigaretes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!