Ventspils mērs Aivars Lembergs pagājušajā nedēļā Rīgas apgabaltiesā iesniedzis prasību pret AS "Software House Rīga" ("SWH Rīga") un tās valdes priekšsēdētāju Aināru Gulbi, prasot atmaksāt Ls 180 554, ko veido Ls 113 200 parāds par vekseli un soda procenti.
Lembergs prasību iesniedzis 27.augustā, vienlaikus lūdzot piemērot prasības nodrošinājumu - aizliegt "SWH Rīga" un Gulbim pārdot tiem piederošas kapitāla daļas vairākos uzņēmumos. Tiesa šo lūgumu apmierinājusi.

Prasības pamatā ir saistības, kas izveidojušās jau gandrīz pirms 10 gadiem, tāpēc noilguma dēļ to izpildi atlikt nevar, aģentūrai LETA prasības iesniegšanu motivēja Ventspils domes pārstāve Kristīne Ozoliņa.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē Lembergs paziņoja, ka Gulbis viņam ir parādā, jo nav nomaksājis vekseli par Ls 113 200. Šo vekseli, kuru Lembergs žurnālistiem demonstrēja preses konferencē, viņš esot saņēmis kopā ar jau daudz apspriesto mantojumu no Vitāla Lejiņa.

Toreiz jautāts, kādēļ nesniedz prasību tiesā, Ventspils mērs skaidroja, ka par vekseli "skaitās procenti" un tas viņam ir izdevīgi. "Man vēl ir laiks. Vekselis ir parakstīts 1994.gada 28.martā, un tā ilgums ir 10 gadi," teica Lembergs.

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kancelejas vadītāja Inta Simakova aģentūru LETA informēja, ka Lemberga prasība pieņemta izskatīšanai, to uzticot tiesnesei Zaigai Vrubļevskai. Tiesas sēdes datums tiks noteikts pēc viņas atgriešanās no atvaļinājuma.

Tiesneses Vrubļevskas prombūtnē par prasības nodrošinājumu lēmis tiesnesis Valerijs Maksimovs, kurš izšķīries Lemberga lūgumu apmierināt un aizliegt "SWH Rīga" un Gulbim pārdot kapitāla daļas prasības summas apmērā. Lēmumu par prasības nodrošināšanu 10 dienu laikā var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

LETA jau ziņoja, ka Lemberga un Gulbja uzvārdi iepriekš kopā minēti saistībā ar Ģenerālprokuratūras tiesiskās palīdzības lūgumu Šveicei par Ventspils mēra iespējamo saistību ar Ventspils tranzīta uzņēmumu īpašniekiem.

Lembergs paudis viedokli, ka tiesiskās palīdzības līgumā minētie fakti ir safabricēti, un tas noticis vai nu pēc politiska pasūtījuma, vai arī "pasūtījumu" devis "SWH Rīga" prezidents Gulbis.

"Mums ar viņu ir sens, noturīgs un ilglaicīgs naids, īpaši tādēļ, ka viņš man ir parādā," sacīja Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!