Pazīstamo sievišķu raksturojumi, kurus bārsta Jāklis, valdzina ar savu kodolīgumu un mīklainību. "Viņā nemaz nav tik piselīga, kā tev liksies, kad tu beidzot ielaidīsies ar viņu intīmspēlēs!"
Par Izauru tika izmests: "Paldies Dievam, viņa nav apveltīta ar humora izjūtu!"
- Kas tur labs?
- Komiskuma apjausma neglābjami bojā visromantiskāko piedzīvojumu. Vai esi pamanījis? Kaislīgie cilvēki nemēdz būt asprātīgi. Un otrādi.
Par kādu trīsdesmitgadīgu paziņu Jāklis atsaucas šādi:
- Viņai joprojām tīk, kad vīrieši apgalvo, ka viņa jau esot pilnīgi pieaugusi sieviete.

Pastaigājos pa pludmali ar Eviju.
- Vairāk par visu es vēlētos dzīvot cītīgi nomaskētā, smiltīs iegrimušā bunkurā, kura vienīgā ambrazūra atrastos jūras pusē!
Jā, viņa ir jūtīga, nervoza, salīga, faktiski dzīvotnespējīga. Nu un tad? Galu galā, pārāk labi adoptēto un stipro liktenis ir pliekana tiešamība.
- Paskat, - viņa saka, - šodien jūrai piemīt alus krāsa un tā puto gluži kā "Senču" alus uz lēzena smilšu šķīvja!
Negaidīti siltuma uzplūdi. Tumīgā gaisā virmo pārslas, apakšā – kūstošā sniega šķīdonis. Avīzes raksta par kārtējo nāvējošo lāstekas trāpījumu Elizabetes ielā. Stulbāku galu grūti iedomāties!
Neko negribas darīt. Laiks paģiraini nomācošs, īstais piektais nelabvēlīgais tips.

Kārtējais terapeitiskais vakars pie Ievas.
- Biju īsta knīpa, - Paprika uzsāk. – Atceros, vecāki bija pārnākuši mājās no kādas izpriecas. Pamodos no skanīgiem "blakš!", "blakš!" un papa niknās balss. Izrausos no gultas un uz pirkstgaliem ielavījos priekšnamā. Joprojām varu viegli atdzīvināt atmiņā to ainu: pusvirus durvis, bālā mammas seja naktslampiņas maigajā gaismā un paps, kas ar glancēto teātra programmiņu sparīgi plakšķina pa viņas spilgti krāsotajām lūpām, nemitīgi atkārtojot: "Sūkāji viņam, maita! Sūkāji!"
Pēc tam ilgus gadus lauzīju galvu, kas tomēr varēja būt tas, ko paps uz stingrāko aizliedza sūkāt mammai un kāpēc viņa toreiz tik pakļāvīgi stiepa programmiņai pretī savas sulīgās, trekni krāsotās lūpiņas...

Latvijā uz katru iedzīvotāju tūkstoti augstākā izglītība ir 407 ebrejiem, 143 krieviem un 96 latviešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!