Vācijas un Dānijas ārlietu ministri nosūtījuši vēstuli Latvijas ārlietu ministram Induli Bērziņam, kurā noraidīti Krievijas izteiktie pārmetumi par cilvēktiesību pārkāpumiem un augstu novērtēts Latvijas paveiktais mazākumtautību tiesību aizstāvēšanā.
Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers (Joschka Fischer) un Dānijas ārlietu ministrs Nilss Helvegs Petersens (Niels Helveg Petersen) pauduši "pilnīgu atbalstu Latvijas integrācijai eiroatlantiskajās struktūrās, augstu novērtē Latvijas paveikto sabiedrības integrācijas, cilvēktiesību un mazākumtautību tiesību aizstāvēšanā, kā arī aicina turpināt šo politiku".

Petersens, atsaucoties uz ES prezidējošās valsts Portugāles ārlietu ministra Žaimes Gamas (Jaime Gama) iepriekš pausto nostāju, norāda, ka "Latvija pilnībā ievēro vispārējos demokrātijas, cilvēktiesību, antisemītisma un rasu diskriminācijas nepieļaušanas principus".

Vēstulēs ir pozitīvi novērtēti Latvijas centieni veidot konstruktīvu sadarbību ar Krieviju. Fišers norāda, ka Vācijas valdība iestājas par to, "lai arī Krievija dotu savu ieguldījumu attiecību uzlabošanā un konstruktīvi sadarbotos ar Latviju".

Vācijas ārlietu ministrs arī pauž Vācijas valdības gatavību turpināt ciešu sadarbību ar Latviju nacionālsociālisma kara noziegumu atklāšanā.

Jau ziņots, ka līdzīgu atbalsta vēstuli iepriekš nosūtīja arī Gama, atbildot uz Bērziņa vēstuli EDSO valstu ārlietu ministriem, kurās noraidīti Krievijas pārmetumi par cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!