Kāda tā ir – Latvijas robeža? Kartē novilktā robotā līnija? To mēs drīz uzzināsim, jo 12. martā no Mūsa Motors Rīga salona startēs Latvijā pirmais apkārtlatvijas brauciens ar automobili – Volvo Cross Country.
Tas nebūs vienkārši brauciens, maršruts nosprausts maksimāli tuvu robežlīnijai – gan pa jūras krastu, gan meža stigām, gan sen aizmirstiem ceļiem un arī tādām vietām, kur ceļa varbūt nemaz nav. Mums nav šaubu, ka tas izdosies, jo Cross Country bija tas, kurš līdz šim vienīgais ziemā uzbraucis stāvākajā Gaiziņkalna nogāzē.

Volvo pārstāvis Pīters Everstrands (Peter Ewerstrrand) par šo mašīnu izteicies: “Šis automobilis nav paredzēts bezceļu braukšanai - tas ir paredzēts braukšanai pa ļoti sliktiem ceļiem”

Protams, tā vienkārši gar robežu braukāt nevar, tam nepieciešams valsts robežapsardzības dienesta un citu struktūru atbalsts, kas arī tika saņemts. Šī brauciena mērķis nav tikai pārbaudīt un pierādīt Cross Country varēšanu, bet arī palīdzēt apjaust patieso stāvokli uz robežas – kāda tā ir, kā tur dzīvo iedzīvotāji un robežsargi. Pēc brauciena mēs draudzīgi dalīsimies savāktajā informācijā ar attiecīgajām valsts struktūrām.

Brauciena laikā mēs viesosimies Ventspilī (12. martā), Liepājā (13.martā), Daugavpilī (16. martā), Rēzeknē (18. martā) un Valmierā (20. martā), Cross Country gaitām varēs sekot Radio SWH ēterā katru dienu 8:30 un 19:30 tiešo reportāžu laikā, kā arī DELFI interneta portālā kur ik dienas varēs lasīt jaunāko informāciju par to, kur tagad ir Cross Country un, kas ceļā redzēts un pieredzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!