Pēc Nacionāla vides veselības centra (NVVC) datiem, pagājušajā nedēļā Latvijā ļoti strauji samazinājusies saslimstība ar gripu - aizvadītās nedēļas laikā reģistrēti vidēji 50 gripas saslimšanas gadījumi uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, kas ir par 70% mazāk nekā aizpagājušajā nedēļā.
Kā informē NVVC preses sekretāre Inga Priževaite, neskatoties uz gripas izplatības samazinājumu, divās Latvijas pilsētās saslimstība ar gripu joprojām ir augsta. Daugavpilī ar gripu pagājušajā nedēļā slimojis 141 cilvēks no katriem 100 000 iedzīvotājiem, bet Jelgavā - 221 cilvēks no katriem 100 000 iedzīvotājiem. Tomēr arī šajās pilsētās samazinās saslimstība ar gripu.

Rīgā pagājušajā nedēļā ar gripu slimojuši vidēji 40 cilvēki uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, kas ir par 45% mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

NVVC gripas monitoringu veic jau sesto sezonu. Katru gadu laika posmā no novembra līdz aprīlim NVVC apkopo datus no monitoringā iesaistītām pilsētām par aizvadītajā nedēļā reģistrētiem akūtu augšējo elpceļu, gripas un pneimoniju saslimšanas gadījumiem.

NVVC gripas monitoringā iesaistītas atsevišķas Latvijas pilsētas - Rīga, Liepāja, Ventspils, Daugavpils, Tukums, Jelgava, Jūrmala, Rēzekne un Valka. Šīs pilsētas izvēlētas, lai gūtu pēc iespējas pilnvērtīgāku priekšstatu par gripas saslimstības līmeni visos Latvijas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!