Kopš premjera Andra Šķēles demisijas Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga no Latvijas iedzīvotājiem saņēmusi aptuveni 30 vēstules, kurās cilvēki izsakās par situāciju valstī un nākamās valdības veidošanu.
Pēc viņas stāstītā, iedzīvotāji savās vēstules gan pauž atbalstu prezidentei, gan iesaka nesteigties premjera izvēlē, gan arī izsakās par pašreizējo valdības koalīciju.

Savukārt pirms valdības krīzes prezidente mēnesī saņēma aptuveni 80 līdz 90 iedzīvotāju vēstules, kurās cilvēki izsakās par valdības darbu.

Piemēram, kāda Rīgas nama septiņi iedzīvotāji šonedēļ savākuši parakstus ar aicinājumu Valsts prezidentei Vīķei - Freibergai ierosināt Saeimas atlaišanu un nosūtījuši valsts vadītājai attiecīga satura vēstuli.

Nama iemītnieki savu "radikālo rīcību" pamato ar četriem aspektiem - enerģētiķu arodapvienība esot savākusi desmit tūkstošus parakstu referendumam par "Latvenergo" privatizāciju, kā arī deputāti, kas balsojuši pret "Latvenergo" privatizāciju vai atturējušies, esot pārkāpuši Satversmi.

Tāpat, pēc kaimiņu domām, no kādas socioloģiskas aptaujas izrietot, ka Saeimai un valdībai neuzticas vairāk kā trīs ceturtdaļas sabiedrības, kā arī teiciens "Tie paši vēži citās kulītēs" neatrisinot problēmu.

Iedzīvotāji aicinājuma kopijas nosūtījuši arī Satversmes tiesai, Saciāldemokrātiskajai strādnieku partijai un masu informācijas līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!