Premjera amata kandidāts Andris Bērziņš apšauba jaunās valdības izveidošanas iespēju līdz 4.maijam un apgalvo, ka topošās koalīcijas partneri vēl nav apsprieduši ministru personālijas.
Tomēr Bērziņš ir skaidri pateicis, ka nevēlas jaunajā valdībā redzēt bijušos premjerministrus, no kuriem deputāti šobrīd ir tikai Ivars Godmanis, Valdis Birkavs, Guntars Krasts un Andris Šķēle.

"Es nepiederu pie tiem optimistiem, kas uzskata, ka par jauno valdību varētu nobalsot jau piektdien. Domāju, ka tikai pie laimīgas sakritības tas varētu notikt līdz 4.maijam," presei neilgi pēc tam, kad prezidente viņu nominēja premjera amatam, sacīja Bērziņš.

4.maijā Latvijā ar plašiem pasākumiem svinēs neatkarības deklarācijas desmito gadadienu.

Pēc Bērziņa teiktā, galvenais uzdevums premjera amatā viņam būs "plaisas likvidēšana starp varu un sabiedrību". "Es vēlos panākt, lai sabiedrība uzticas varai. Es vēlos atjaunot šo uzticību," viņš stāstīja.

Tāpat Bērziņš arī teica, ka šīs valdības galvenais princips būšot tāds, ka tajā nedarbosies iepriekšējo valdības vadītāji.

"Pirms es piekritu kandidēt uz šo augsto nomināciju, es izvirzīju noteikumu, es tīri objektīvi negribu, lai bijušie premjeri nāktu valdībā, un šeit es visiem gribu pateikt, ka tas nekādā veidā nav saistīts ar to, ka man ir bail no stiprām personībam," sacīja Bērziņš.

Viņš arī pauda, ka pēdējie divi premjeri ir bijuši tie, kuru veidotās valdības šīs Saeimas sasaukuma laikā ir bijušas spiestas atkāpties, un "viņu esamība valdībā varētu uzlikt arī tādu savdabīgu nospiedumu arī jaunajai valdībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!