Ekonomikas policijas birojs (EPB) nosūtījis prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai Ministru kabineta dārgā atpūtas kompleksa lietu, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Valsts kancelejas direktora vietnieku saimnieciskajā darbā Tālivaldi Zamozdiku.
Valsts civildienests savulaik secinājis - izbūvējot pirti, nelietderīgi iztērēti apmēram 60 000 latu. Saistībā ar pirti ierosināta krimināllieta par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, nelikumīgi izlietojot valsts līdzekļus valdības mājas lepnā atpūtas kompleksa izbūvei. Šajos nodarījumos aizdomās tika turēti trīs iepriekšējie kancelejas vadītāji, kā arī Zamozdiks.

Zamozdiks pēc pārkāpumu atklāšanas tika atbrīvots no amata, kā arī viņa darbībās konstatēts interešu konflikts. Amatu pirts dēļ zaudēja arī toreizējais kancelejas direktors Alvis Vītols.

Zamozdiks tolaik BNS informēja, ka atpūtas kompleksa izveidošana izmaksājusi 49 781 latu un tajā ietilpst tvaika kabīne, somu pirts, kā arī burbuļvanna. Atpūtas komplekss ekspluatācijā nodots jau 1999.gada februārī. Zamozdiks norādīja, ka līgums par atpūtas kompleksa izveidošanu Valsts kancelejā parakstīts 1998.gada janvārī, kad Vītols vēl nevadīja Valsts kanceleju. "Vītols diez cik vainīgs nav, jo mazais atpūtas kompleksiņš sākts būvēt jau sen.. Vītola tad vēl nebija," tolaik teica direktora vietnieks saimnieciskajos jautājumos. Viņš arī pauda, ka pirts izbūve esot bijusi "normāla lieta". Tomēr pēc tam, kad viņu pašu uz aizdomu pamata par korupcijas pārkāpumiem atcēla no amata, Zamozdiks atteicās runāt ar masu medijiem.

Būvi valdības ēkā žurnālistiem parādīja toreizējais premjers Andris Šķēle, apgalvojot, ka par to neko nav zinājis, bet tā arī neizdevās noskaidrot, kurš ir zinājis un kurš devis rīkojumu to būvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!