Foto: F64

Pēdējo mēnešu laikā vērojama pastiprināta pretvalstiska rīcība apkaimēs, tīši un mērķēti bojājot un apzīmējot uz afišu stabiem izvietotos Ukrainas karogus, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu sēdē pauda apkaimju koordinators Jānis Tirziņš.

Sevišķi regulāri postījumi vērojami Vecmīlgrāvī, kur karogs uz viena no afišu stendiem ir atjaunots nu jau astoņas reizes. Tāpat uz ēku sienām tiek zīmēta Krieviju slavinoša simbolika, bet ne visi ēku apsaimniekotāji cenšas to ātri notīrīt.

Arī galvaspilsētas Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Ineta Zalāne norādīja, ka ļoti bieži lielie plakāti tiek griezti ar nažiem, bojāti to stiprinājumi, savukārt no afišu stabiem tie tiekot pat plēsti, ne tikai uzrakstīti saukļi.

Departaments plakātu izvietošanu pabeidza 14. februārī, un jau dienu vēlāk saņēma pirmo ziņojumu par vandālismu.

Sēdē piedalījās arī Okupācijas muzeja saimniecības nodaļas vadītājs Ziedonis Grigorjevs, kurš norādīja, ka bez nesenā gadījuma, kur muzeja direktores kabinetā nakts melnumā tika iemests degšķīdums, pēdējo gadu laikā ir bijuši vēl vairāki līdzīgi noskaņoti gadījumi – bijusi karoga raušana no mastiem pie muzeja, bojātas stiklotās fasādes vitrīnas.

Tāpat regulāri tiek postītas arī iekštelpas – tajā pašā dienā, kad tika dedzināts direktores kabinets, kāds muzeja ekspozīcijā ar kāju izsitis stiklotās margas gabalu. Vandālisma akti bijuši arī tualetēs, bet muzeja filiālē "Stūra mājā" logi regulāri tiek izsisti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!