Foto: Shutterstock

Rīgas 6. vidusskolai ir zināma līdzība ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA). Šī skola specializējas tieši mūzikas mācīšanā, un arī tās "kontā" ir nesens seksuālās uzmākšanās skandāls. Te gan arī līdzības beidzas – ja akadēmijas vadība, skaļi izskanot neglaimojošai informācijai par atsevišķu mācībspēku iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm, spērusi vairākus soļus, lai problēmu šķetinātu, tad 6. vidusskolā nekas tāds nav noticis. Pedagogs, kuru kāda bijusī skolniece apsūdzēja par seksuālu izmantošanu, turpina strādāt skolā. Neesot tiesiska pamata viņam to neļaut.

Skandāls, kurā tika ierauta Rīgas 6. vidusskola (R6V), uzvirmoja pagājušā gada pašā izskaņā. Pēc "Delfi" un Latvijas Radio publicētā pētījuma "Līdera apskāviens" sociālajā medijā "X" parādījās anonīms profils, kurā izskanēja nopietnas apsūdzības R6V informātikas skolotājam Kalvim Kincim. "Delfi" sazinājās ar profila autori, kura bija gatava pastāstīt par traumatisko pieredzi, ko viņai radīja intīmās attiecības ar skolotāju, kas sākušās laikā, kad viņai vēl bija tikai 16 gadi. Notikumi norisinājušies 2008. gadā. Neilgi pēc tam, kad jaunā sieviete absolvēja vidusskolu, arī Kincis pārstājis tur strādāt, bet 2017. gadā viņa uzzinājusi, ka šis skolotājs ir atgriezies darbā R6V. Tas uzplēsis vecās rētas.

Kopš Kinča vārda locīšanas seksuālās uzmākšanās skandāla kontekstā pagājuši teju trīs mēneši, bet viņš turpina strādāt skolā gan par pedagogu, gan par direktora vietnieku IT jomā. R6V direktors Haralds Bārzdiņš, sākotnēji sazvanīts, strupi atbild, ka komentārus mutiski nesniegs. Pēcāk e-pasta atbildē viņš apstiprina, ka Kincis turpina pildīt savus pienākumus: "Skolai nav informācijas, ka pret šo personu ir ierosināta administratīvā vai krimināllieta, līdz ar to skolai nav juridiska pamata lemt par K. Kinča atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas."

Nulle tolerances

Kad ziemā "Delfi" ar Bārzdiņu sazinājās pirmo reizi, skolas direktors norādīja, ka neko par seksuālas uzmākšanās gadījumiem skolā nezinot – un, ja jau nezina, tad pamata atbrīvot Kinci arī neesot. Tomēr tik skaļas apsūdzības sasniedza arī dzirdīgas ausis

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!