Foto: Kārlis Dambrāns, Delfi

"Delfi TV" raidījuma "Kāpēc" vadītāja Olga Dragiļeva un raidījuma "Spried ar Delfi" vadītājs un producents Andris Auzāns piektdien Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) un Valsts valodas centra (VVC) organizētajā akcijā "Latvijas mediju valodas balva" saņēmuši veicināšanas balvas kategorijā "audiovizuālo pakalpojumu pēc pieprasījuma raidījumu vadītāji".

Auzānam veicināšanas balva piešķirta par labi un atvērti virzītu diskusiju un cieņu pret sarunas biedru. "Uzskatu, ka valoda mums medijos ir ļoti svarīga un ticu, ka valoda un tās tikumi un netikumi ir lipīgi. Arī laba latviešu valoda ir lipīga, un kur gan citur, ja ne skolā, to varam apgūt, un kur gan citur, ja ne medijos, to varam dzirdēt," saņemot balvu, pauda Auzāns.

Savukārt Dragiļeva veicināšanas balvu saņēmusi par pārliecinošu un drošu komunikāciju raidījumos. "Žurnālistikā, un it īpaši pētnieciskajā žurnālistikā, precizitātei un labai valodai ir ļoti liela nozīme, jo nepietiekoši precīza valoda var rezultēties ar tiesvedībām. Pietiekoši precīza, skaidra, saprotama valoda rada izmaiņas un liek auditorijai saprast lietas, un ieraudzīt tās citā gaismā," uzsvēra žurnāliste.

Akcijas "Latvijas mediju valodas balva" mērķis ir noteikt, izvērtēt un apbalvot elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumu vadītājus, kuri lieto kvalitatīvu latviešu valodu, kā arī periodiskās preses izdevumus un interneta ziņu portālus, kuros lietota kvalitatīva latviešu valoda.

NEPLP un VVC rīkotajā akcijā pieteikto žurnālistu veikumu izvērtēja īpaša ekspertu komisija, kas arī noteica akcijas uzvarētāju. Balva piešķirta, novērtējot raidījuma vadītājas valodas kultūru, gramatikas zināšanas runā un oratora prasmes.

Kategorijā "audiovizuālais pakalpojums pēc pieprasījuma" šogad pasniegtas tikai divas veicināšanas balvas, abas – "Delfi" žurnālistiem. Kopumā Latvijā Audiovizuālu pakalpojumu pēc pieprasījuma licence ir 28 uzņēmumiem.

Kopumā Latvijas mediju valodas balvas akcijā noteikti 11 laureāti sešās kategorijās un 8 veicināšanas balvu saņēmēji. Ekspertu vērtējumam kopumā tika nodoti 76 balvas pretendenti – audiovizuālo mediju raidījumu vadītāji, periodikas izdevumi un interneta portāli.

Kā uzsver NEPLP, akcija "Latvijas mediju valodas balva" ļauj visai sabiedrībai, kā arī par valsts valodu atbildīgajām iestādēm celt latviešu valodas prestižu sabiedrībā un vairot apziņu, ka mūsu valsts valodas tīrība un kvalitāte ir mūsu pašu rokās, kā arī dod dzinuli katram no mums uzņemties atbildību valodas kopšanā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!