Foto: DELFI

Kultūras ministrija (KM) izstrādājusi mediju politikas pamatnostādnes 2024.–2027. gadam, kas Latvijas medijiem definē mērķus un sasniedzamos rezultātus turpmākajiem gadiem. Vienlaikus lielākais darbs vēl priekšā – līdz rudenim tiks izstrādāts rīcības plāns un konkrēti uzdevumi, kas būs jāveic mediju nozares profesionāļiem, kā arī iezīmēts aptuvenais finansējums.

Kā pauda kultūras ministre Agnese Logina (P), Covid-19 pandēmija un karš Ukrainā iezīmējis mediju attīstības virzienus, liekot uzsvaru uz informatīvās telpas drošību.

Politikas mērķis ir noturīga, daudzveidīga, droša, kvalitatīva, stabila, ilgtspējīga, neatkarīga, brīva mediju vide, kurā nacionālā, reģionālā un vietējā līmenī top kvalitatīvs, Latvijas sabiedrības interesēm un kopējam labumam atbilstošs saturs.

Tāpat definēts, ka auditorijai ir piekļuve neatkarīgai žurnālistikai un uzticamai informācijai un zināšanas to lietot, kā arī Latvija ir atbalstoša arī demokrātijas un vārda brīvības pamatos balstītu ārvalstu mediju darbībai mūsu valstī.

Pamatnostādnes ir balstītas četros pamatprincipos – stipra Latvijas mediju vide un informatīvā telpa, droša, neatkarīga un kvalitatīva mediju vide.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!