Foto: DELFI

Par Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieci ceturtdien tika ievēlēta Karīna Bartkeviča ("Kopā Latvijai"). Viņa neatbildēja uz opozīcijas pārstāvju jautājumu "Kam pieder Krima?", tāpēc tie sēdi pameta un balsojumā nepiedalījās, vēsta "LSM".

Bartkeviča tika ievēlēta tikai ar Rēzeknē valdošās partijas "Kopā Latvijai" balsīm.

Iepriekš Bartkeviča strādāja par pašvaldības iepirkumu nodaļas vadītāju. Viņas kandidatūru izvirzīja mērs Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai").

Opozīcijas deputāti sēdi pameta pēc tam, kad deputāte Ināra Groce topošajai vicemērei pajautāja: "Kam pieder Krima?". Bartkeviča norādīja, ka jautājumam nav nekādas saistības ar amatu.

Stecs "Latvijas Radio" apliecināja, ka viņam nav šaubu par savas vietnieces lojalitāti, savukārt Bartkeviča medijam, atbildot uz to pašu jautājumu – kam pieder Krima –, atbildēja, ka Ukrainai.

Jau vēstīts, ka Rēzekne nonākusi nopietnās finanšu problēmās, jo uzņemtās saistības ir lielākas, nekā pašvaldības iespējas tās izpildīt.

Lai risinātu Rēzeknes finansiālās problēmas, Finanšu ministrija piedāvāja piešķirt pašvaldībai valsts aizdevumu līdz pieciem miljoniem eiro uzņemto saistību, kurām uz 2023. gada 31. decembri ir iestājies maksāšanas termiņš, izpildei. Minētais aizdevumus būtu jāatmaksā 15 gadu laikā.

Savukārt, ja pašvaldība nesadarbosies ar FM un neizpildīs vēl vairākus noteikumus, lai stabilizētu finansiālo situāciju, VARAM lems par visas domes atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!