Foto: LETA

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) uzvedība darba laikā nav ieņemamā amata cienīga, aptaujā norādījuši portāla "Delfi" lasītāji.

Aizvadītajās svētku brīvdienās "Delfi" publicēja aptauju, kurā vēlējās noskaidrot, “Vai Jelgavas novada mēra Lasmaņa uzvedība darba laikā ir amata cienīga?”. Tajā kopumā piedalījās 1044 dalībnieki.

Lielākais vairums 867 jeb 83% visu lasītāju uzskata, ka pikantā situācija, kurā darba laikā tika iemūžināts mērs, nav viņa ieņemamā amata cienīga.

8% jeb 81 lasītājs uzskatīja, ka rīcība ir atbilstoša, nebija viedokļa – 48 respondentiem jeb 5%, savukārt tie, kas nezināja par ko vispār ir runa – arī bija 5% jeb 48 lasītāju aptaujas dalībnieki.

Jau vēstīts, ka 21. martā sociālajā medijā "X" tika publicēts video fragments no budžeta komisijas sēdes, kurā Lasmanis, vadot sēdi no automašīnas, sniedzas tās aizmugurē, glāstot sievietes kāju.

Domes priekšsēdētājs toreiz portālam "Delfi" stāstīja, ka "katram jāspriež pēc savas samaitātības pakāpes", un minēja, ka sīkāk nekas neesot jāskaidro.

Viņš gan pauda, ka video internetā nopludinājusi izpilddirektore Lonerte, kas to darīja ar mērķi veidot "melno kampaņu", izmantojot "visnekrietnākās metodes". Arī sociālajos medijos Lasmanis nāca klajā ar video paziņojumiem, ka pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa.

Jāmin gan, ka video no budžeta komisijas sēdes tika publicēts vairāk kā nedēļu pēc pašas sēdes. Portāls "Delfi" vēstīja, ka pēc video publicēšanas novada vārds sociālajos medijos izskan biežāk – tiek paustas bažas gan par mēra atbilstību amatam, gan izpilddirektores iesaisti nomelnošanas kampaņā, kā arī viņas iespējamo darba mašīnas izmantošanu privātām vajadzībām, ko šobrīd vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Vairāk par notikumiem domē lasāms šajā rakstā.

Aizvadītajā nedēļā Jelgavas novada domes deputāti vēl nelēma par priekšsēdētāja Lasmaņa atbrīvošanu no amata. Plānots, ka šis jautājums tiks izskatīts 3. aprīlī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!