Foto: Screenshot

Krievijas tiesa ir atļāvusi Latvijas valstspiederīgajam reperim Robertam Plaudim jeb reperim Platinam izbraukt no valsts sestdien, 27. aprīlī, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā apstiprināja, ka Plaudim ir iegādāta aviobiļete izbraukšanai no Krievijas 27. aprīlī.

Ziņots, ka Krievijas pilsētā Tomskā pirmdien tiesāja Latvijas pilsoni Robertu Plaudi jeb reperi Platinu. Viņam piespriests sods un piespiedu izraidīšana no valsts. Latvijas vēstniecība un advokāts risina jautājumu par Plauža atgriešanos dzimtenē. Reperis Tomskā aizturēts koncerta laikā klubā "Face", kur viņš svinējis arī savu dzimšanas dienu.

Piektdienas, 19. aprīļa, vakarā repera uzstāšanās laikā uz skatuves uznāca gan formās, gan civilā ģērbušies specvienības darbinieki un izveda Platinu no kluba, vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza", "Sirena" un citi, publicējot video no aizturēšanas brīža. "Telegram" kanāls "Flow" ziņoja, ka aizturēšanas brīdī klātesošie izkliedza rindas no Platinas dziesmas "Bassok", kas, burtiski tulkojot, latviešu valodā skanētu – "Dod mentam ķepā".

Drīz pēc tam tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par ieceļošanas Krievijas Federācijā noteikumu pārkāpšanu, nelegālu darbu, atteikšanos no medicīniskās apskates reibuma konstatēšanai, kā arī par narkotiku propagandu. Vēlāk parādījās ziņas, ka Platina nakti pavadīja speciālajā uzturēšanās centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!