Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta pienākumus sācis pildīt Nacionālās apvienības (NA) politiķis Ansis Pūpols, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Paredzēts, ka EP 16. jūlija plenārsēdē pieņems zināšanai, ka Pūpols no 14. maija pilda eiroparlamentārieša pienākumus Daces Melbārdes (JV) vietā, kura kļuvusi par Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentāro sekretāri.

Šogad, neraugoties uz gaidāmajām EP vēlēšanām, pašreizējo EP deputātu pilnvaru termiņš ir līdz 15. jūlijam. Lai gan saturiski šī sasaukuma darbs ir noslēdzies, un aktivitātes nedz Briselē, nedz Strasbūrā nenotiek, pastāv iespēja, ka laikā starp vēlēšanām un jaunā EP sasaukuma pirmo sēdi, var notikt ārkārtas plenārsēde, ja ir tāda nepieciešamība.

Jau rakstīts, ka Pūpols kandidēja EP vēlēšanās 2019. gadā no NA saraksta, taču netika ievēlēts. Iespēja kļūt par EP deputātu viņam radās pēc tam, kad par mandāta nolikšanu paziņoja no šā paša saraksta ievēlētā Melbārde, savukārt nākamais kandidāts - pašreizējais Saeimas deputāts Edvīns Šnore (NA) - atteicās ieņemt deputāta vietu līdz šā parlamenta sasaukuma beigām.

Kā ziņots, Melbārde priekšlaicīgi nolika EP deputātes mandātu, jo ir pievienojusies ārlietu ministres Baibas Bražes (JV) komandai, kļūstot par ĀM parlamentāro sekretāri.

Politiķe EP tika ievēlēta 2019. gada vēlēšanās vēl no NA saraksta, kur aiz viņas palika Saeimas deputāts Šnore un Pūpols. Šogad EP vēlēšanās Melbārde kandidē no "Jaunās vienotības" saraksta ar piekto numuru.

Šnore pauda, ka Melbārdes vietu EP neieņems, jo pats tagad kandidē uz EP un novērtēs, ja viņam būs dots tautas mandāts EP vēlēšanās pēc mēneša.

Pūpols sacīja, ka viņam ir daudz plānu, darbu maijā un jūnijā, virkne filmu projektu. Sociālajos tīklos Pūpols norādījis, ka, parunājot ar projektu kolēģiem, nolemts, ka nākamo pāris mēnešu atalgojums EP "lieti noderēs filmēšanas tehnikas iegādei". "Mums kā reizi vajadzīgs jauns Nikons ar 8k filmēšanas opciju un droniņš, kas klusu pietuvinātos blēžu objektiem," pauda politiķis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!