Foto: LETA

Trešdien, 29. maijā Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notika rektora profesora Gundrara Bērziņa inaugurācijas ceremonija, kurā viesojās vairāk nekā 300 Latvijas un ārvalstu viesu. Ceremonijā viņš deva svinīgo zvērestu kalpot Alma Mater, Zinātnei un Tēvzemei, vēsta LU.

Kā iepriekš vēstīja LU, ceremonijā paredzēti vairāk nekā 300 pašmāju un ārvalstu viesu.

LU Satversmes sapulce prof. Gundaru Bērziņu LU rektora amatā ievēlēja šī gada 1. martā un amata pienākumus viņš sāka pildīt šī gada 27. martā.

Bērziņam ir doktora grāds vadībzinātnē, viņš ir LU vadošais pētnieks un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Bērziņš LU strādā kopš 2000. gada, 2003. gadā viņš kļuva par LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) izpilddirektoru. Vēlāk, no 2008. līdz 2010. gadam, viņš bija LU Finanšu un uzskaites departamenta direktors un pēc tam ieņēma LU kanclera amatu. 2018. gadā G. Bērziņš kļuva par profesoru. Pirms ievēlēšanas Universitātes rektora amatā, kopš 2016. gada viņš bija LU BVEF dekāns. No 2019. līdz 2021. gadam viņš bija AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs.

Pērn Gundars Bērziņš pildīja arī Valsts prezidenta ārštata padomnieka Latvijas konkurētspējas un ekonomikas jautājumos un Saeimas eksperta pienākumus, vēsta LU.

LU rektoru uz četru gadu termiņu ievēl LU Satversmes sapulce, kas sastāv no 200 locekļiem – LU darbiniekiem, studentiem un akadēmiskā personāla.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!