Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

"Ziniet, manuprāt, visiem vajadzētu vairāk atdzist," vaicāts, vai Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēsanu norises nodrošināšanā bijusi "uzdevuma augstumos", otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēviča skatījumā nav bijušas vēlēšanas, kurās nav bijuši kādi jautājumi, kas raisījuši diskusijas.

Aizvadīto EP vēlēša nu gadījumā lielākā problēma nav bijusi "gluži ar rezultātu paziņošanas laiku" pusnaktī no svētdienas uz pirmdienu, bet lielākā problēma bijusi ar tā saucamo datu pārnesi, kas parādījusies sestdien ap pulksten četriem ar nobalsojušo skaita un līdzdalības atspoguļošanu.

"Ziniet, manuprāt, ka visiem vajadzētu vairāk atdzist", teica Rinkēvičs, "zinu, ka vairākām partijām ir gan priekšlikumi, gan pretenzijas" teica Valsts prezidents, akcentējot, ka saprātīgākais būtu, ja CVK tiktos ar visu partiju pārstāvjiem, izrunātos par šiem jautājumiem, skaidrotu, kas noticis.

"Neatceros vēlēšanas, kur nebūtu bijušas kādas problēmas," paildināja Rinkēvičs, sakot, ka grib cerēt – CVK ņems vērā tās kļūdas, kas ir bijušas, un pašvaldību un Saeimas vēlēānas noritēs bez kādām diskusijām.

Viņš arī atzina, ka pēc šīm EP vēlēšanām parlamenta kurss paliks nemainīgs, lai gan ir tēmas, piemēram, migrācija un zaļais kurss, par kurām viedokļi Eiropā ir visai atšķirīgi.

Vaicāts par situāciju ar "Rail Baltica" ieviešanu, Rinkēvičs pauda pārliecību, ka "Rail Baltica" pārvaldības modelis gan visu triju Baltijas valstu līmenī, gan nacionālā līmenī ir radikāli uzlabojams.

Viņam pirmdien bijusi saruna ar Valsts kontroles pārstāvjiem, kuri ar saviem secinājumiem nāks klajā trešdien. Tagad, kad tuvojas beigām visas dzelzcela līnijas projektēšana un ir zināmas detaļas, ir skaidrs, ka "pirmās aplēses ir bijušas ļoti vispārējas un optimistikas".

"Rail Baltica" ir svarīgs projekts arī no militārā viedokļa, uzsvēra prezidents.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!