Foto: LETA

Ceturtdien Ogres novada dome lēma ļaut mēram Egilam Helmanim (NA) būt Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Anša Pūpola (NA) padomniekam, taču pats Pūpols vēlāk mikroblogošanas vietnē "X" precizē, ka Helmanis būs viņa asistents.

Ogres novada domes sēdē tika lemts ļaut Helmanim savienot amatus.

Jaunie darba pienākumi būs saistīti ar deputāta izvirzītajām darba prioritātēm – reemigrācijas veicināšana, atbalsts Ukrainai un Gruzijai, informācijas vākšana un apstrāde, kontaktu izveidošana un dažādu tikšanos organizēšana.

Helmanis domes sēdē savu lēmumu pamatoja ar to, ka vairāki ogrēnieši ir mēģinājuši iekļūt EP, bet tas viņiem nav sanācis, tāpēc viņš nolēmis kļūt par EP deputāta palīgu – lai censtos ogrēniešu intereses pārstāvēt Eiropā.

Uz opozīcijas deputātes Santas Ločmeles ("Par!") kritiku, ka Helmanis neizprot jaunās funkcijas un darba apjomu, Helmanis atbildēja, citējot nesenāko EP vēlēšanu rezultātus kustībai "Par!", par kuru reti kurā Ogres novada vēlēšanu iecirknī nobalsoja vairāk par desmit vēlētājiem. Tieši šis "garīgo ideju bakrots" Helmani esot pamudinājis pieņemt jaunos darba pienākumus.

Jau ziņots, ka Pūpols eiroparlamentārieša pienākumus pilda no 14. maija. Viņam jaunā darba iespēja pavērās, jo iepriekšējā deputāte Dace Melbārde (JV) kļuva par Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentāro sekretāri.

Pūpola EP deputātu pilnvaru termiņš ir līdz 15. jūlijam.

Pūpols īsi pirms kļūšanas par EP deputātu sacīja, ka viņam ir daudz plānu, darbu maijā un jūnijā, virkne filmu projektu. Sociālajos tīklos Pūpols norādījis, ka, parunājot ar projektu kolēģiem, nolemts, ka nākamo pāris mēnešu atalgojums EP "lieti noderēs filmēšanas tehnikas iegādei". "Mums kā reizi vajadzīgs jauns Nikons ar 8k filmēšanas opciju un droniņš, kas klusu pietuvinātos blēžu objektiem," pauda politiķis.

*Sākotnējā ziņā bija norādīts, ka Helmanis būs Pūpola padomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!