Pagaidām nezināmas personas pagājušās nedēļas nogalē no kāda Latvijas Universitātes Studentu padomes kabineta nozagti 13 320 latu, kas bija domāti studentu braukšanas biļešu iegādei.
Turklāt zagļi to paspējuši izdarīt pēdējā mēnesī, pirms tiktu nomainīta sistēma un tik liela naudas summa augstskolas kabinetā vairs neglabātos, pastāstīja LU Studentu padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Šīs nedēļas laikā studentu padome tiksies ar TTP vadību, lai risinātu jautājumu par naudas atdošanu. "Cerams, mēs spēsim atrast kādu risinājumu," sacīja Jaunups.

Zādzība atklāta 28.aprīļa rītā, kad sekretāre pamanījusi, ka no telpām iznests viss seifs ar naudu un arī studentu braukšanas kartes.

Jaunups teica, ka zaglis varētu būt kāds no zinātājiem, jo pieeja pie apvienības telpu atslēgām bija tikai aptuveni 30 cilvēkiem. Atslēga glabājās pie dežurantes, kurai bija saraksts ar personām, kam pieejama atslēga. Tomēr viņš nedomā, ka tas varētu būt kāds no apvienības biedriem.

Jaunups arī informēja, ka jau nākamajā mēnesī bija iecerēts, ka katru vakaru izņemt naudu no seifa un vest uz banku varētu "Unibankas" inkasatori. "Šis bija pēdējais mēnesis, kad nauda glabājās pie mums," klāstīja padomes priekšsēdētājs.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments ziņo, ka pagaidām par noziegumu neviens nav aizturēts, turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!