Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmajā skolas dienā, sveicot Jaunmārupes skolas pedagogus, skolēnus un viņu vēcākus, pauda cerību, ka Latvijā sāksies dzimstības pieaugums, un aicināja visus dibināt ģimenes un jaunus cilvēkus laist pasaulē bērnus.
Prezidente uzrunā pirmajā septembrī Jaunmārupes skolā pauda, ka dzimstība Latvijā ar katru gadu diemžēl krītas jau daudzu gadu garumā, informēja prezidentes Preses dienests.

“Es ceru, ka šis gads būs tas, no kura sākot varēsim līknes virzīt jau pretējā virzienā. Valstij ir vajadzīgi pilsoņi un bērni. Ir skumji, ja tauta izmirst un ja pietrūkst iedzīvotāju, lai veiktu visas tās funkcijas, kas neatkarīgā valstī ir nepieciešamas. Tātad vispirms paldies visiem vecākiem, kam ir bērniņi, ko skolā sūtīt. Un es aicinu visus jaunus cilvēkus, es domāju, ka jums tagad nav jāvilcinās par apstākļiem, kas varētu jūs kavēt dibināt ģimenes un bērnus laist pasaulē. Nekad Latvijas vēsturē īstenībā mums apstākļi nav bijuši tik labvēlīgi. Protams, ka ir grūtības, protams, ka ir nedrošība, tāda ir vienmēr, bet nopietnu draudu patlaban mums nav un paldies Dievam par to,” sacīja prezidente.

Prezidente arī novēlēja pieaugušajiem “vienmēr rūpēties un gādāt par bērnu drošību, jo pat viskaistākā un sakārtotākā vietā no pavisam maziem bērniem nekad nedrīkst nolaist aci, ir jāseko katram viņu solim”.

Prezidente novēlēja, lai Jaunmārupes skola vienmēr būtu droša un “lai lielie bērni nekad nekristu kārdinājumā darīt pāri mazākajiem, jo atcerieties bērni, ir tie, kas par jums ir mazāki un ko varbūt gribas kādreiz kaitināt, bet ir arī tādi vienmēr, kas būs par jums lielāki un stiprāki”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!