Izglītības un zinātnes ministrija vienojās ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS), ka ministrija nākamā gada budžetā pieprasīs atvēlēt 177 miljonus latu pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu algām, informēja ministrijas pārstāve Sanda Purviņa.
Izglītības un zinātnes ministrijas un LPS protokols, kas fiksē kopīgo pozīciju par mērķdotācijām pašvaldībām, ieskaitot investīcijas, 2006.gada budžetā, paredz, ka ministrija budžeta projektā iekļaus finansējumu pašvaldību pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 108 938 120 latu apjomā.

Vēl 11 926 032 lati paredzēti kā papildu finansējums saistībā ar pedagogu darba samaksas paaugstināšanas programmas izpildi. Pašvaldību speciālajām pirmsskolas iestādēm, internātskolām un sanatorijas tipa internātskolām, speciālajām internātskolām ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem paredzēta mērķdotācija 33 846 359 latu apjomā un 1 680 516 lati kā papildu finansējums saistībā ar pedagogu darba samaksas paaugstināšanas programmas izpildi. Kopā pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām tiek pieprasīti 177 161 014 lati.

Mērķdotācija pašvaldībām investīcijām tiks pieprasīta 76 701 233 latu apjomā.

LPS vēlējās, lai 2006.gada budžetā valsts paredzētu finansējumu pašvaldību pirmsskolas iestāžu pedagogu darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu pieauguma nodrošināšanai un pedagogu darba samaksas paaugstināšanas programmas īstenošanai, savukārt IZM šādu prasību nevar atbalstīt, jo Izglītības likums paredz, ka iestādes darbību finansē tās dibinātājs – šajā gadījumā pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!