Aptuveni 80 darbu iesniegti Latvijas izdevniecības "Vieda" rīkotajā jauniešu konkursā, kuru asi kritizējusi Krievijas Ārlietu ministrija un kurš arī Latvijā vērtēts kā balansējošs uz robežas ar nacionālā naida kurināšanu.
Apgāda direktors Aivars Garda informēja, ka labākos radošos darbus, kuri "ir pat negaidīti labi un tie liecina, ka latviešu tautai vēl ir cerības", mēneša laikā paredzēts izdot vienā grāmatā. Pagaidām vēl neesot noteikti uzvarētāji, kuri saņems solītās naudas prēmijas līdz 100 latiem.

Darbi pārsvarā esot no Rīgas, taču ir arī no visiem Latvijas novadiem. Lielākajā daļā darbu tiešām pausts viedoklis, ka Latvija ir jāatstāj vismaz 700 tūkstošiem kolonistu. Vairumā darbu minēts, ka latviešu tautai ir jādzīvo droši savā dzimtenē un citām tautām nav tiesību uzbāzties ar savu kundzību, stāstīja Garda.

Jau ziņots, ka konkursu asi kritizējusi Krievijas Ārlietu ministrija, arī Latvijā presē minēts, ka tas balansē uz robežas ar nacionālo naidu. Vairāki Latvijas kreiso spēku pārstāvji lūguši tā saturu vērtēt prokuratūrai. Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Līga Bergmane, komentējot konkursu, norādīja, ka Latvijā pastāv vārda brīvība, tomēr tā nedrīkst būt pretrunā ar likumu. Tādēļ pareizi esot rīkojies SAB, pievēršot uzmanību "Viedas" materiālu saturam, lai noskaidrotu to atbilstību likumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!