Ekstrēmiskās Krievijas nacionālboļševiku partijas līdera Eduarda Ļimonova līdzgaitnieki viņa arestu saista ar Latvijas specdienestu līdzdalību šajā lietā. Nacionālboļševiku Maskavas organizācijas vadītājs Anatolijs Tišins trešdien žurnālistiem Maskavā sacīja, ka Ļimonova arestā aprīļa sākumā Altajā zināma loma bijusi Latvijas un Kazahstānas specdienestiem.
Arī agrāk Tišins un viņa līdzgaitnieki, komentējot sava līdera arestu, izteicās, ka Ļimonova vajāšanā Krievijas Federālajam drošības dienestam (FDD) palīdzējuši Kazahstānas kolēģi, kas esot vēlējušies neitralizēt cīnītājus par krievu tiesībām Kazahstānā.

Tišins arī piebilda, ka neilgi pirms aresta Ļimonovs nolēmis balotēties uz Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora amatu un pagaidām no šiem plāniem neesot atteicies. Ļimonovam izvirzītas apsūdzības par līdzdalību nelikumīgā ieroču iegādē.

Jau ziņots, ka Ļimonovu un nacionālboļševiku partijas avīzes "Ļimonka" līdzdibinātāju Sergeju Aksjonovu FDD pirms nedēļas aizturēja Bannojes ciemā Altaja novadā. Ļimonovu tur aizdomās par līdzdalību viņa partijas biedru veiktā nelikumīgā ieroču iegādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!