Tautas partija (TP) piektdien lūdza Valsts kontroli pārbaudīt prēmiju izmaksas likumību un lietderību Rīgas domē, kur domnieki saņēmuši prēmijas par citu padarīto darbu. TP domes frakcijas līderis Edmunds Krastiņš vēstulē valsts kontrolierim Raitam Černajam norāda, ka domes priekšsēdētāja paskaidrojumi par prēmijas izmaksas pamatojumu presē ir nepārliecinoši un pretrunīgi.
Valsts kontroliera padomniece Inga Baltiņa informēja, ka Černajs pieņems lēmumu par pārbaudes uzsākšanu pēc konsultācijām ar pašvaldību revīzijas departamentu, ja departamentam būs iespēja ar to nodarboties. Tas varētu notikt nākamnedēļ.

Jaunie Rīgas domnieki saņēmuši prēmijas vienas algas apjomā par pilsētas pagājušā gada finansiālā pārskata sagatavošanu, lai gan nav skaidrības, vai pārskatu gatavojusi šī sasaukuma dome. Aplēses rāda, ka prēmijās varētu būt izmaksāti aptuveni 17 000 latu. Rīkojumu par prēmiju piešķiršanu izdevis Gundars Bojārs.

Prēmijas visiem 60 domniekiem izmaksātas pirms Lieldienām vienas algas apjomā. Domes priekšsēdētājs saņēmis 1000 latu, viņa vietnieks - 800, deviņi komiteju vadītāji - 600 latu katrs, bet domes deputāti - 200 latu katrs.

Pats Bojārs presei skaidroja, ka tas esot pārpratums, kas radies neprecīzi noformulētu rīkojumu dēļ, jo prēmijas esot gribēts maksāt tikai tiem deputātiem, kas pagājušā sasaukuma domē strādājuši pie finansiālā pārskata sagatavošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!