Pēdējo divu dienu laikā Rīgā no jumtiem krītošais ledus un sasalušais sniegs sasitis 23 automašīnas, BNS informēja pašvaldības policijas preses sekretāre Iveta Kubulniece.
Visvairāk automašīnu cietušas Rīgas Centra rajonā.

Ja stāvošam auto uzgāžas ledus gabals un sabojā to, tad automašīnas īpašnieks, ja vien ir apdrošinājis savu spēkratu, ir tiesīgs saņemt apdrošināšanas naudu.

Lietderīgi šādā gadījumā būtu izsaukt arī pašvaldības policiju, kas par notikušo sastādītu apskates aktu. Tādā gadījumā cietušais vēlāk ir tiesīgs vērsties tiesā, lai no nama īpašnieka piedzītu radušos zaudējumus.

Par to, ka neviens auto un cilvēks nav pasargāts no krītošajiem ledus gabaliem, var pārliecināties Rīgas ielās, kur bieži vien vērojams krītošais sniegs un ledus.

Pirmdien ledus uzkritis arī divām policijas automašīnām pie Valsts policijas ēkas. Vienai vo tām stipri sabojāts motora pārsegs, bet otrai - priekšējais spārns.

Pēc jurista Edgara Džeriņa BNS skaidrotā, ja automašīnu sabojājis krītošs ledus, vispirms ir juridiski jānoformē šis negadījums. Tas jādara, izsaucot policiju vai pieaicinot lieciniekus.

Vēlams arī notikuma vietu nofotografēt, jo jebkurā gadījumā esot nepieciešami uzskatāmi pierādījumi.

Pēc notikušā jānoskaidro, kam pieder īpašums, no kura jumta ledus kritis. Pirms iet uz tiesu, tomēr esot jāmēģina vienoties ar attiecīgās celtnes īpašnieku.

Ja nevar vienoties, tad īpašnieks jāsūdz tiesā un tad esot nepieciešamas arī nopietnākas ekspertīzes par bojājumu apjomu. Tiesā no nolaidīgā īpašnieka varot piedzīt ne vien tiešos zaudējumus, bet arī zaudējumus, ko radījusi automašīnas dīkstāve, kamēr tā tiek saremontēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!