Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) noraida Valsts Civildienesta pārvaldes pārmetumus par nepamatotām doktora grāda prasībām valsts sekretāra amata pretendentiem, uzsverot, ka no pretendentiem tiek prasīta akadēmiskā vai profesionālā augstākā izglītība, informēja ministrijā.
Minsitre Ina Druviete norāda, ka pretendentiem tiek prasīta augstākā profesionālā vai maģistra izglītība, vai doktora zinātniskais grāds, tādēļ nav pamata apgalvot, ka pretendentu loks tiek sašaurināts. Druviete uzsver, ka IZM, kuras pārraudzībā ir četras ļoti lielas jomas, augstākā līmeņa ierēdnim ir jābūt pietiekamai darba pieredzei valsts pārvaldē, kā arī atbilstošai akadēmiskai vai profesionālai augstākai izglītībai.

IZM ir ņēmusi vērā VCP ieteikumus IZM valsts sekretāra amata konkursam. Pēc kritēriju saskaņošanas ar VCP un to apstiprināšanas IZM Konkursa komisijā valsts sekretāra amata pretendentu izvērtēšanai, vienlaikus tiks izsludināts jauns konkurss un atsaukts iepriekšējais.

Jau ziņots, ka VCP uzdeva ministrijai atsaukt 20.oktobrī izsludināto konkursu uz valsts sekretāra amatu, jo amata pretendentiem tiek nepamatoti prasīts doktora grāds.

VCP Civildienesta kontroles departamenta vadītājs Māris Knoks informēja, ka VCP 19.oktobrī IZM adresētajā vēstulē norādīja uz būtiskām nepilnībām valsts sekretāra amatam noteiktajām konkursa prasībām, kas nākamajā dienā tomēr tika publicētas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” konkursa sludinājumā.

“Konkursa prasībās un kritērijos no pretendentiem nepamatoti tiek prasīts doktora zinātniskais grāds, kā arī pārāk specifiska darba pieredze,” skaidroja Knoks, piebilstot, ka tā rezultātā tiek nepamatoti sašaurināts pretendentu loks minētajā konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!