Sestdienas naktī Īrijā, Mītas grāfistē, smagi sadurts kāds vīrietis no Latvijas, otrdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā". Nozieguma motīvi pagaidām neesot zināmi.
Latvietis kopā ar draugiem bijis Ziemassvētku ballītē viesnīcā "Old Mill", kas atrodas Džulianstaunas pilsētā, ziņo Īrijas interneta portāls "Irish Examiner". Pēc kāda laika sācies strīds ar kādu citu svinētāju kompāniju.

Īrijas policija informē, ka 40 gadus vecais latvietis strīda laikā saņēmis vairākus naža dūrienus. Pēc uzbrukuma cietušais smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā Drogedā, kur viņš atrodas joprojām. Policija lietā noteikusi ekspertīzi, bet sīkāka informācija par aizdomās turamajiem un nozieguma motīviem netiek sniegta.

"Neatkarīgā" atgādina, ka pagājušā gada 3.decembrī jauniešu bars Lielbritānijas pilsētā Solfordā uzbruka diviem Latvijas iedzīvotājiem un vienai Igaunijas iedzīvotājai. Viens no viņiem, 38 gadus vecais rēzeknietis Sergejs Pacejs, tika sadurts un mēnesi atradās komā. Baltiešiem uzbrukts pēc tam, kad jaunieši dzirdēja viņus runājam svešā valodā, kas uzbrucējiem izklausījusies pēc krievu valodas.

Savukārt tā paša gada novembrī Lielbritānijas provincē Ziemeļīrijā vietējo banda piekāva trīs Latvijas pilsoņus, no kuriem viens uzbrukuma laikā tika sadurts rokā. Vietējā policija uzskatīja, ka uzbrukums noticis nacionālu motīvu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!