Pasaulē visattīstītākā e-pārvalde ir ASV, Dānijā un Zviedrijā, liecina ANO Ekonomikas un sociālo lietu departamenta (DESA) sastādītais jaunākais e-pārvaldes indekss, kurā Latvija ir ierindojusies 32.vietā, atpaliekot no Igaunijas, bet apsteidzot Lietuvu.
Ziņojumā "Global E-government Readiness Report 2005" ietvertas 179 no pavisam 191 ANO valsts, kurās ir pieejams internets. E-pārvaldes attīstība ir izvērtēta, pamatojoties uz trim galvenajām kritēriju grupām, kuras saistītas ar pārvaldes iestāžu interneta mājas lapu pieejamību, telekomunikāciju infrastruktūras attīstību un cilvēku resursiem.

Starp pasaules līderiem e-pārvaldes jomā ierindojušās arī Lielbritānija, Dienvidkoreja, Austrālija, Singapūra, Kanāda, Somija un Norvēģija. Augsto 19 vietu sarakstā ieņem Igaunija, ierindojoties visaugstākajā pozīcijā starp jaunajām Eiropas Savienības valstīm, savukārt Lietuva atrodas 40.vietā.

Salīdzinājumā ar 2004.gadu, Latvija reitingā ir pakāpusies par septiņām vietām, Lietuva - par trim vietām un Igaunija - par vienu vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!