Bijušais aizsardzības ministrs, Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (TB/LNNK) uzskata, ka vēl ir pāragri spriest par partijas "Jaunais laiks" (JL) izvirzītās aizsardzības ministra amata kandidātes Lindas Mūrnieces spējām vadīt aizsardzības jomu.
Kristovskis aģentūrai LETA atzina, ka laiks rādīšot, vai Mūrniece spēs būt laba ministre un vai viņai pietiks zināšanu, lai vadītu ministriju.

Bijušais ministrijas vadītājs atzina, ka pie labajām Mūrnieces īpašībām būtu minama ieinteresētība veicamajos darbos un dedzība, ar kādu tie tiek īstenoti. "Tomēr kādreiz pārāk liels revolucionārisms, neiedziļinoties jautājumā, var traucēt darbu," piebilda Kristovskis.

Viņš pauda viedokli, ka Mūrnieci kā ministri varēs vērtēt tikai pēc pirmajiem darbiem, piemēram, sagatavojot kādu ministra ziņojumu par aktuāliem jautājumiem.

JL valde vakar aizsardzības ministra amatam izvirzīja Mūrnieci. Apstiprināšanas gadījumā viņa būs pirmā sieviete aizsardzības ministre Latvijā.

Aizsardzības ministrijā aģentūra LETA noskaidroja, ka pavisam Eiropā ir vēl trīs aizsardzības ministres sievietes - Francijā, Norvēģijā un Zviedrijā.

Mūrniece ir beigusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes Komunikācijas un žurnālistikas nodaļu un ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu komunikāciju specialitātē, strādājusi iekšlietu un drošības iestādēs.

Viņa bijusi JL projektu vadītāja, bet pēc ievēlēšanas 8.Saeimā - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre. Mūrniece ir Saeimas Iekšlietu un aizsardzības komisijas priekšsēdētāja biedre un Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāja.

35 gadus vecā Mūrniece ir precējusies. Viņai ir divi bērni.

Jau ziņots, ka Kalvītis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsācis kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem. Reaģējot uz to, Repše paziņoja, ka atkāpjas no ministra amata, kā arī arī neatjaunos savu Saeimas deputāta mandātu.

Līdz 31.decembrim aizsardzības ministra pienākumus pilda tieslietu ministre Solvita Āboltiņa (JL), bet pēc tam līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā šie pienākumi tiks uzticēti ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam (JL).

Saeima par Mūrnieces apstiprināšanu ministra amatā varētu lemt jau nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!