Nacionālboļševiku atbalstītājs Beness Aijo beidzies decembra sākumā pieteikto badastreiku, jo pasliktinājās viņa veselības stāvoklis un ārsti pieprasījuši pārtraukt badoties, informēja nacionālboļševiku aktīvisti.
Badastreiks ilga 27 dienas. Pirmajā 2006.gada dienā Aijo kļuva slikti, viņš tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti konstatēja muskuļu audu sairumu un pieprasīja pārtraukt badastreiku. Arī nacionālboļševiki uzstāja, ka Aijo jāpārtrauc badoties.

Jau ziņots, ka Aijo 5.decembrī pieteicis badastreiku, paužot protestu pret tiesas spriedumu ar kuru viņam piespriesti deviņi mēneši cietumā par aicinājumu gāzt valsts varu, un pieprasot atcelt visus nacionālboļševikiem piespriestos administratīvos sodus.

Aijo pieprasīja atļaut vērsties tiesā ar iesniegumiem krievu valodā. Tāpat Aijo pieprasa pārtraukt nacionālboļševika Vladimira Lindermana kriminālvajāšanu un atļaut viņam iebraukt Latvijā.

30.novembrī tiesa Aijo piesprieda reālu deviņu mēnešu brīvības atņemšanu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un grozīt valsts iekārtu. Spriedums ir pārsūdzēts.

Krimināllieta 2004.gada decembra sākumā tika ierosināta Drošības policijā (DP) pret nacionālboļševikiem par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu, jo 17.oktobrī laikraksts "Diena" saņēma vēstuli, kuras saturs, pēc DP domām, aicināja uz šādu rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!