Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Virusoloģijas laboratorijā pagājušā nedēļā apstiprināti 22 gripas saslimšanas gadījumi, informē SVA pārstāvji.
Pagājušā nedēļā apstiprināti par divpadsmit saslimšanas gadījumiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, kad laboratoriski tika apstiprināti desmit gripas saslimšanas gadījumi.

Gripas saslimšanas gadījumi apstiprināti Rīgā, Daugavpilī, Valmierā un Aizkrauklē.

Pārsvarā reģistrēts B gripas vīruss, retāk arī A gripas vīruss.

Pagājušajā nedēļā par 23% audzis ar augšējo elpceļu infekcijām slimojošo skaits. Pagājušā nedēļā reģistrēti 1384 saslimšanas gadījumi, rēķinot uz 100 000 iedzīvotāju.

Saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām augusi visās vecuma grupās, taču visvairāk tā reģistrēta cilvēkiem, kuri vecāki par 65 gadiem. Šajā vecuma grupā saslimstība palielinājusies par 63%.

Vismazākais saslimstības pieaugums ir bērniem vecumā līdz četriem gadiem. Šajā vecuma grupā salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām augusi par 6,5%.

Vislielākais saslimstības pieaugums ar augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā reģistrēts SVA Ventspils filiāles apkalpojamajā teritorijā, kur salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu tas pieaudzis par 58%, un SVA Valmieras filiāles apkalpojamajā teritorijā, kur saslimstība pieaugusi par 48%.

SVA Jēkabpils filiāles apkalpojamajā teritorijā pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu mazinājusies par 13,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!