Atsaucoties uz Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta žurnālistu atklāto vēstuli un Sabiedrības par atklātības “Delna” vēstuli starptautiskajām žurnālistu organizācijām par norisēm ap LTV restrukturēšanu, “Transparency International” Eiropas reģionālais direktors Miklošs Maršals izteica atbalstu Latvijas žurnālistu neatkarības centieniem.
Brīvi un neatkarīgi mediji ir valsts godaprāta sistēmas neatņemams un svarīgs pīlārs, vēstulē norāda Maršals. Viņš uzskata ka tā vājums nozīmē zaudējumu cīņā pret korupciju, kas ir pretrunā Latvijas tautas interesēm.

“Latvijas politiskās elites primāram uzdevumam ir jābūt mediju neatkarības garantēšanai un tālākai stiprināšanai. Pateicoties LTV ziņu dienesta darba profesionalitātei un neatkarībai, tam ir ļoti augsta reputācija Latvijas sabiedrībā,” uzskata Maršals. Viņš norāda, ka jebkādi apdraudējumi LTV neatkarībai liks starptautiskajai sabiedrībai apšaubīt Latvijas demokrātijas kvalitāti.

“Delna” 9.februārī nosūtīja vēstuli starptautiskajām žurnālistu organizācijām, paužot bažas par centieniem ietekmēt LTV politisko neitralitāti. Par organizācijas paustajām bažām savu satraukumu izrādīja Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) ģenerālsekretārs, novirzot šo jautājumu izskatīšanai EBU izpildkomitejā un solot sazināties ar LTV vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!