Līvu laukumā esošā baseina vietā ir paredzēts izveidot vides objektu - strūklaku, skulptūru - kas iekļautos Vecrīgas vēsturiskajā struktūrā. Arhitektu priekšlikumi līdz 2.jūnijam būs apskatāmi izstādē, un pēc tam tos vērtēs žūrija, informēja Rīgas domes Attīstības departamentā.
Rātsnamā trešajā stāvā no 22.maija līdz 2.jūnijam būs apskatāmi 14 arhitektu izstrādātie vides objektu skiču projektu, kuri turpina Līvu laukuma labiekārtošanu saskaņā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta 2003. gada izstrādāto koncepciju.

Saturiski vides objektam jāatbilst Līvu laukuma labiekārtojuma pamatidejai – asociatīvi atgādināt par seno Rīdzenes upi un Līvu nosaukumu.

Visi izstādē redzamie darbi piedalās atklātā konkursā par labāko Līvu laukuma vides objekta piedāvājumu. Darbi ir anonīmi un tos vērtēs žūrijas komisija pēc 2.jūnija. Pirmās vietas ieguvējs iegūs naudas balvu 2 000 latu un tiesības slēgt līgumu ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu par Līvu laukuma vides objekta tehniskā projekta izstrādāšanu.

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja paust savu viedokli par izstādītajiem darbiem, aizpildot atsauksmju anketu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!