Saeima nelems par priekšlikumu publiskot to Latvijas Komunistiskās partijas darbinieku vārdus, kas aktīvi darbojās partijā un ieņēma apmaksātus amatus tajā. Par likumprojekta iekļaušanu Saeimas darba kārtība balsoja 33 deputāti, pret – 14, bet 26 deputāti atturējās.
Projektu sagatavoja opozīcijā esošā partija "Jaunais Laiks", kuras pārstāvis Paulis Kļaviņš norādīja, ka Valsts drošības komiteja bija tikai viena no PSRS režīma represijas instrumentiem, bet, piemēram uz Sibīriju izsūtamo cilvēku sarakstus sastādīja vietējie komunistu aktīvisti, komunistiskās partijas biedri un līdzdalībnieki.

"Komunistiskās partijas kolektīvas arī noteica ideoloģiskā darba uzdevumus, pieprasot no pedagogiem jaunatnes audzināšanu materiālisma un ateisma garā," ierosinājumu pamatoja Kļaviņš.

JL piedāvātais likumprojekts neparedzēja visu PSKP biedru saraksta publicēšanu, bet to cilvēku vārdus, kas strādājuši vēlētos amatos un saņēmuši par to naudu. "Tā tiek novilkta robeža, kas neattiecas uz vienkāršiem biedriem," pauda Kļaviņš.

Iepriekš debatēs "Jaunajam laikam" tika pārmests bezjēdzīgo likumprojektu iesniegšana, jo jau šobrīd ar Komunistiskās partijas biedru vārdiem var iepazīties arhīvos, un tie nav slepeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!