Viņai arī jāatlīdzina radītie zaudējumi 764 latu vērtībā, informēja "Baltic Software Aliance" (BSA) izpilddirektore Sanita Meijere.

Valmieriete nodarbojās ar grāmatvedības. Sodītā valmieriete portālu "Delfi" informēja, ka viņa savā datorā uzglabāja nelicenzētas "MS Word" un "MS Excel" programmas, bet nevienas grāmatvedības programmas tur nebija.

Valmieriete norādīja, ka 40 stundu spaidu darbu viņai tika piespriestas nevis par nelegālu programmu uzturēšanu datorā, bet tiesas izdevumu segšanai.

Sodītā persona nebija reģistrētā VID kā pašnodarbinātā. Viņa informēja, ka viņas dators no mājas tika paņemts gandrīz pirms diviem gadiem, un viņa vēl joprojām to nav saņēmusi. BSA Latvijas komiteja savukārt atgādina, ka "jebkura, arī "tikai personiskām vajadzībām" veikta nelegāla intelektuālā īpašuma izmantošana ir krimināli un administratīvi sodāms noziegums". Šis spriedums liecina, ka Latvijas valsts pastiprina cīņu pret autortiesību pārkāpējiem individuālo nelegālas programmatūras neaizskaramības apziņa ir maldīga, uzskata BSA.

Pagājušās nedēļas sākumā, 23. maijā, Vācijas prokurori informēja par federāla mēroga operāciju pret personām, kas pārkāpa autortiesības, apmainoties ar filmu un mūzikas failiem "e-Donkey" tīklā. Kriminālizmeklēšana ir uzsākta pret trīsarpus tūkstošiem identificēto pārkāpēju. Katram no tiem draud cietumsods vai līdz vairākiem tūkstošiem eiro liels naudas sods. BSA Latvijas komiteja ir pārliecināta, ka arī Latvijas Iekšlietu ministrija, prokuratūra un tiesu vara ir noskaņotas tikpat apņēmīgai cīņai ar šiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!