Mazās aviācijas uzraudzība Latvijā tiek nodrošināta pietiekami labā līmenī un nekādus uzlabojumus tajā nav nepieciešams veikt, komentējot trešdien Ikšķilē notikušo lidmašīnas avāriju, kurā gāja bojā divi cilvēki, "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" ziņu raidījumā "900 sekundes" atzina satiksmes ministrs Krišjānis Peters.
Peters skaidroja, ka aviācijas uzraudzības kvalitāti apliecina tas, ka pērn Latvijā nebija neviena bojā gājušā un neviena nopietna mazās aviācijas incidenta. Arī lidaparātu tehniskās pārbaudes mazajā aviācijā esot biežas un nopietnas, tāpēc varot uzskatīt, ka šī joma ir sakārtota.

Ministrs atzina, ka viņa rīcībā par negadījumu esot pietiekami daudz informācijas, taču visu viņš nevarot atklāt, jo par negadījumu sākts kriminālprocess. Taču Peters skaidrojis, ka lidmašīna avarējusi, jo tai apstājās dzinējs.

Jau ziņots, ka Trešdien ap pulksten 17.37 Ikšķilē avarēja privāta lidmašīna, un negadījumā bojā gāja divi cilvēki – lidojumu instruktors un viņa students.

Šobrīd tiek uzskatīts, ka negadījums noticis lidaparāta dzinēja apstāšanās dēļ. Pēc aculiecinieku stāstītā lidaparāts bija tikko pacēlies no lidlauka, kad tam noslāpa motors. Lidmašīnas pilots tobrīd mēģinājis pagriezt lidmašīnu atpakaļ lidlauka virzienā un tā nogāzusies no aptuveni 30 metru augstuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!